Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, 407 ada, 7 parselde yer alan ahşap yapı, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi Üzerinde, bahçe içerisinde yer almaktadır. Ahşap yapının çevresi çok katlı apartmanlar ile çevrilmiştir. Ahşap konağın yapım tarihi bilinmemektedir. 7 parselde yer alan ahşap yapı zemin kat, normal kat ve çatı katından oluşmaktadır. Yapının iki girişi vardır. Ana giriş kapısı kuzeybatı yönünde, cephenin sağında yer almaktadır. Giriş sahanlığı karo mozaik kaplıdır. Günümüzde giriş kotu, zeminiyle aynı kottadır. Okulumuzun bulunduğu bina 2008 yılında İstanbul İl Özel İdare İmar Yatırım ve Daire Başkanlığı tarafından 2008 yılında Dosteller İşitme Engelliler Okulu olarak restore edilmiştir. Daha sonra Mehmet Sait Aydoslu Özel Eğitim Anaokulu olarak işitme engelli öğrencilere hizmet vermiştir. Okulun öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte farklı engel gruplarından öğrencilerin de eğitim alabilecekleri bağımsız bir anaokuluna ilçemiz bünyesinde ihtiyaç doğmuştur. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak okulumuz 08.04.2016 tarihinde " Göztepe Sevgi Özel Eğitim Anaokulu " adıyla açılmış ve eğitim öğretim faaliyetleri için yapılan üç aylık hazırlığın ardından 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı başında özel eğitime ihtiyaç duyan ( zihinsel yetersizlik , otizm , çok engelli...) 36 – 72 aylık çocuklara hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz giriş katında 1 müdür odası, 1 müdür Yardımcısı ve memur odası, 1 mutfak, 1 toplantı odası, veli bekleme alanı bulunmaktadır. 1. katında : 3 derslik ve ortak etkinlik alanı 2 . katında : 2 bireysel eğitim odası , 1 oyun odası ve 1 derslik bulunmaktadır.

29.12.2021 584